Novetats

Notícies, articles, cursos, ...


GUIA per a fer-te un rebost NUTRITIU i SALUDABLE

1 Comment

No cal donar-hi gaires voltes, la cuina, la dietètica i la nutrició han evolucionat molt, tant com l’estil de vida que tenim ara la majoria dels habitants de Catalunya, si ho comparem amb com vivíen els nostres pares, avis i besavis.

El tema és que abans la gent s’alimentava d’una manera en coherència amb l’estil de vida que portaven. En general feien feines més físiques, feia més fred a l’hivern, i més calor a l’estiu, no tothom anava en el seu propi cotxe a la feina, les carreteres i les comunicacions no eren tan fàcils, els desplaçaments eren més fatigants, hi havia molts aliments que no arribaven a tot arreu, o hi arribaven de tant en tant, no es coneixien tantes fruites tropicals, tants cereals vinguts d’altres continents… Per moltes circumstàncies, l’alimentació d’abans era més calòrica i menys variada.

Actualment, les nostres feines, en general, ja no són tan físiques, tenim maneres més còmodes de desplaçar-nos, el clima no és tan extrem, tenim rentadores automàtiques que ens estalvien molta energia, estalviem energia corporal en moltes accions que abans la requerien… Però seguim alimentant-nos tal com ens han ensenyat les mares i les àvies. Hi ha una incoherència entre l’alimentació i l’estil de vida que portem.

La meva missió és ensenyar-te a adaptar la teva alimentació al teu estil de vida actual. Mostrar-te els productes que abans no hi havia, dels quals ara ens en podem beneficiar. Ensenyar-te a incorporar poc a poc, gradualment i amb molt de respecte, hàbits més coherents amb la vida que portes ara, que no és la mateixa que feien els teus avis. I, sobretot, ensenyar-te que pots alimentar-te d’una manera coherent i saludable sense haver de dedicar-hi grans esforços ni moltes hores.

Veuràs que no sóc radical ni extremista, i no hi crec en les dietes rígides ni restrictives. Crec que perquè realment arribis a integrar hàbits saludables en la teva alimentació, has de sentir-te lliure, acompanyat/da i recolzat/da, mai jutjat/da. Has de poder ser flexible per a decidir què et ve de gust menjar en cada moment. I poc a poc, el teu cos t’anirà demanant aquells aliments que et fan més bé. Un dia t’adonaràs que fa temps que no et ve de gust menjar tant dolç, ni tant salat, ni tant greixós, ni tant processat…

Comencem per fer el rebost!

He creat una petita guia de com fer-te un rebost saludable. El més important per a poder incorporar nous hàbits i aliments, és que tinguis a l’abast allò que has de començar a conèixer.

Pots descarregar-te la guia gratuitament quan et subscriguis.

Subscriu-te>

Properament, rebràs al teu correu els següents mòduls per a aprendre a cuinar el que tindràs al nou rebost:

I comencem així el viatge cap a una millora de la teva vida… alimentària 😉

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquesta web fa servir cookies
Utilitzem cookies per assegurar-nos que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu navegant, considerem que accepteu el seu ús.